Sentap2 Tudung
Advertise on this space for USD3 per month. Click here.

Disclaimer

This guitar tabs & chords is the author's own work and represents their interpretation of the song. You may only use this file for private study, scholarship, or research. Please support Malaysia music & entertainment industries and buy original CD and movies.

Slam - Gerimis Mengundang

(List all songs by Slam)
submitted by jalte on 24 May 2005 12:00 AM
Total views : 156342

Insert Comment   Show Comments
  • Currently 5.00/5

Rating: 5.0/5 (1 vote cast) Please 'log in' to cast vote.


SLAM
-Gerimis Mengundang
(Lagu: Saari Amri  Lirik: Sari Amri)
 

CHORD CADANGAN (key chord: G)

          EADGBE
Am      : X02210
C       : X32010
D       : XX0232
G       : 320003
 
 
 

          G     C           G
  Kusangkakan panas berpanjangan
             Am               D          G
  Rupanya gerimis, rupanya gerimis mengundang
Am            D          G
  Dalam tak sedar ku kebasahan
 
 

            G         C         G
   Pernah juga kau pinta perpisahan
           Am          D           G
   Aku sangkakan itu hanyalah gurauan
Am               D          G
   Nyata kau serius dalam senyuman
 
 

             C
   Bukan sekejap denganmu
            Am
   Bukan mainan hasratku
                D
   Engkau pun tahu niatku
               G
   Tulus dan suci
 
 

                C
   Senang benar kau ucapkan
               Am
   Kau anggap itu suratan
               D
   Sikit pun riak wajahmu
              G
   Tiada terkilan
 
 

         C
   Hanya aku separuh nyawa
       G
   Menahan sebak di dada
     C
   Sedangkan kau bersahaja
        G
   Berlalu tanpa kata
          Am           D
   Terasa diri amat terhina
         G
   Kau lakukan
 
 

         G      C           G
   Sia-sia kukorban selama ini
          Am            D
   Jika kasihku jika cintaku
                G
   Tak kau hargai
Am             D          G
   Dalam tak sedar ku menangis
 
  

Videos

Advertisement

Facebook MalayOLGA

Comments

ash_boron
ash_boron
15 Jan 2008 8:58 pm
salam sejahtera... nak gtau ckit kod G tu kalau digantikan ngan F rasenye lagi ok kut...
jalte
jalte
15 Jan 2008 10:20 pm
Dengar karaoke version kat youtube diorang guna chord A. Yg specialnya pasal lagu ni, guna key chord apa pun lagunya masih sedap didengar. Kalau A tu tinggi sangat (Zamani punya range, tak ramai yg sampai) setakat nak layan jiwang sorang2 tu main C pun ok gak.
yayang
yayang
17 Jan 2008 1:56 pm
Ape artinye keseluruhan syair lagu ini cek? ape cintanye bubaran atau hanye perpisahaan? thanks lah
jamal
jamal
17 Jan 2008 2:32 pm
@yayang. Soalan yang menarik. Setakat yang saya faham, memang berlaku putus cinta (bubaran). Si perempuan sudah tidak menyintai si lelaki dan minta berpisah.
nahrafqifahs
nahrafqifahs
27 Jan 2008 1:37 am
ash_boron, 2x check... aku rasa F tak ngam... sumbang...wak karto kata sumbang...
tono86
tono86
27 Jan 2008 9:28 am
betul klu gua F sumbangla. guna yg di atas lg ok....
jungkang ular
jungkang ular
6 Mar 2008 2:14 am
kalo letak capo kat 2nd fret cam sedap sikit. sama cam lagu asal. (try dgr balik lagu dia) kalo tkde capo pakai A instead of G.
MAKMUR zaki
MAKMUR zaki
5 Feb 2009 8:51 pm
saya pengin minta dikasih chord lagu-lagu malaysia apa aja deh, tapi yang lagunya laki laki. Ok
tH@My
tH@My
7 Feb 2009 3:55 pm
gw senng dengrn lgu grimis mengundang cz pas bgt. mkch bgt....
chame sasitharan
chame			sasitharan
20 May 2009 6:49 pm
salam...rangkap 1 n 2 tu yg 1st line tu klu gune kod G,Am,G lg besh..cube r test
fauzan
fauzan
15 Dec 2012 3:41 pm
Salam..u all can get the instrumental version of this gerimis mengundang song from this blog..TQ http://zanhashim.blogspot.com/2012/12/gerimis-mengundang-music-sheet.html
romez
romez
18 Apr 2013 10:43 pm
ada gk chord gitar lagu,, cinta dan khalimah by iklim,,
Agung wijaya
Agung wijaya
20 Apr 2013 8:10 am
Salam kenal aja buat penggemar lagu malaysia
Nadzreeq
Nadzreeq
23 Apr 2013 2:09 am
C Bukan sekejap denganmu Am Bukan mainan hasratku D Engkau pun tahu niatku G Tulus dan suci aku rasa pakai Em instead pakai C la
yusran
yusran
18 Aug 2013 1:17 am
saya ingin diberi kata2 yannk dapat aku buat lagu beserta chord xaaa wasalam
Aediy
Aediy
9 Sep 2013 1:59 am
Lagu ini memang best apa lagi main sendirian di tengah2 lamunan..
LOL
LOL
14 Mar 2014 5:59 pm
Rupanya gerimis Rupanya gerimis Mengundang Ang Ang Anggg ~
#PrayForMH370
#PrayForMH370
18 Mar 2014 2:40 am
A W E S O M E !
christiana
christiana
9 Jul 2014 10:54 pm
i am listnig to your song gerimis mengundang for almost everyday.you are great! i would like to have the singers email address please.. thank you

Insert Comment

Name
Email
Website
Message
MalayOLGA - Malaysian Online Guitar Archive
User Name:

Password:


Forgotten Password
Register

Related Links

Sponsors

Advertise Here!

Latest Comments

Recent Visitors

blog counter

View My Stats

Page rendered in 0.5928 seconds