Sentap2 Tudung
Advertise on this space for USD3 per month. Click here.

Disclaimer

This guitar tabs & chords is the author's own work and represents their interpretation of the song. You may only use this file for private study, scholarship, or research. Please support Malaysia music & entertainment industries and buy original CD and movies.

Amuk - Matahari

(List all songs by Amuk)
submitted by jalte on 25 May 2005 12:00 AM
Total views : 50887

Insert Comment   Show Comments
  • Currently 0/5

Rating: 0/5 (0 votes cast) Please 'log in' to cast vote.


AMUK
- Matahari
   
    
   
    Gm              Cm
    Kudatang mencarimu
                 D               Gm
    Yang berselindung dalam bayangan
       Gm             Cm
    Ternyatalah kealpaan
              D            Gm
    Menjadi duri dalam jiwaku
   
    
   
    Cm                Gm  
    Semakin jauh menyusur matahari
    Cm                  D
    Semakin aku hilang arah tujuku
    Cm                    Gm
    Tidak kusangka yang terang akan suram
    Cm                   D    
    Meskipun intan bayangnya
                 Cm
    Jua tak berwajah
   
    
   
    Gm              Cm
    Biarpun gelap malam
              D            Gm
    Mata terpejam hatiku tenang
      Gm              Cm
    Kekusutan ansur pulang
              D              Gm
    Bersama bayang siang semalam
   
    
   
    A#              F           
    Baru kutahu ertinya
    Cm                      Gm
    Sakit yang mencengkam dada
    A#                 F
    Malam yang sesepi itu
              Cm    D         Gm
    Terbuka jalan selebar dunia
   
   
***Pembetulan dibuat pada 10 Julai 2005

Videos

Advertisement

Facebook MalayOLGA

Comments

kokokoko
kokokoko
23 Nov 2008 1:19 am
weii brader jalte ko cari kord lagu ni pakai kord gambus ke?? hahahhaha satu habuk x masuk kord ko
haikal89
haikal89
30 Dec 2008 6:45 pm
Jua tak berwajah bukan CM GM LA BEB
aziz
aziz
14 Feb 2009 7:29 pm
bg r kod yg btl2...byk men r lu org
slumber
slumber
7 Jun 2009 11:35 pm
kord ape ni..xmsok pon... maen kord ni la..Am Dm E...
AiM
AiM
11 Jun 2009 12:19 pm
enth..ingtkn star sngt..cord ape kejdh la ni..
jalte
jalte
11 Jun 2009 12:31 pm
huhu, sorry. Chord ni orang lain yg cari dulu2. Zaman tu aku tak pernah verify pun ketepatan chord. Nanti aku perbetulkan kalau ada masa.
nypal
nypal
12 Jun 2009 11:52 am
weh..a'a la...plik je...klu men kod slumber ley msok gak......kod yg ko bg no ok gk...tp x uummpphh r....
ayie702
ayie702
17 Jun 2009 1:47 am
dh okey la tu...ckit jerk. aku buat A# tu tukar jd Bb
tongoi
tongoi
17 Jun 2009 4:51 pm
ko wat lwk eyh...A# ngan Bb tu sme ler...tongoi tol...nta2 ko xtaw muzik kot...
izod
izod
15 Nov 2009 12:57 pm
tukar Gm ke Am...then tukar Cm ke Dm...pastu tukar D ke E...A# tukar ke C...F tukar ke G...hehe..
rocky
rocky
19 Nov 2009 4:36 pm
hahaha...rileks2...jgn marah..
nora
nora
29 Dec 2009 2:34 am
salah ni beb bukan Am
Cipanra
Cipanra
23 Jan 2010 12:50 pm
klau dia slh pun,jgn la marah sgt korank ni..sabar n bertapis skit!
Cipanra
Cipanra
23 Jan 2010 1:02 pm
tapi aku rasa....kord yg bro jalte add ni,dah ngam n kena.cuma kord A# tukar jadi Bb. one more,"jua tak berwajah" tukar ke Gm.
kupang
kupang
14 Feb 2010 6:25 pm
A# dgn Bb lain ke??? jgn buat lawak majalah ujang boleh x??? A# dgn Bb same la dol....aduiiii korang ni sedih aku..
bobganja
bobganja
10 Mar 2010 1:32 pm
hakhakhak.... betol tu kupang... wa teramat sedih ar... y commen A# tukar ke Bb... wa xthu ar da berapew lame dia main gitar... pastu nk commen mcm tu... sakit perot wa duk gelak... mcm de owg geletek jew.... hakhakhak....
kupang
kupang
10 Mar 2010 3:07 pm
agknye dia pon xtaw A# ngan Bb tu sama.. cume sebutan je lain dol.. A# = sebutannya A sharp Bb = sebutannya B flat
asdqwe
asdqwe
11 Mar 2010 4:26 pm
la biase la tu... da org x tau x yah la kabot2
ceh
ceh
12 Mar 2010 4:11 pm
ko pon x yah la kabot
pucuk
pucuk
11 Nov 2010 3:25 pm
tq. lirik menarik dan menginsafkan
hehe !
hehe !
8 Dec 2010 1:36 pm
nak sedap gm-am , cm-dm , d-e .
sdasda
sdasda
8 Dec 2010 5:50 pm
aku mencara lagu saleem yg lirik dia begini 'tidur malamku xlena, tidur siang wajhmu terbayang..lelap mata hati kan teringat aduh sakitnyaaaa' sapa taw tajuk dia?
pierr
pierr
7 May 2011 3:46 pm
x msuk chord..
apek_soh chai
apek_soh chai
20 Aug 2011 9:53 pm
jube gune chord ni,gm tukar Am,cm tukar Dm,D tuka E, yang "jua tak berwajah" tu tuka Cm tuka am, Dm Am baru ku tahu ertinya Dm Am sakit yang mencengkam dada Dm Am malam yang sepi itu Dm E Am terbuka jalan selebar dunia..... ini aku carik chord yang paling senang untuk sesiape yang nak main minat lagu ni lah...
kurt cobain
kurt cobain
4 Dec 2011 9:33 am
jebor gune kord lain la ...cikaro sangap..
ibanez jem
ibanez jem
1 Feb 2012 3:27 am
chord lagu ni chord original.hanye ada sikit part je yg slh . . rilex a . . try ikut amuk maen pkai chord ni . . msti masuk . . lau tak mas0k tune k0rg yg tak btol . . . tah tegang tah l0nggar . tune original la kalau nak maen ikut lagu . lau stakat maen temb0k hantam jela chord ape yg korang ske . . . tak pyh nak marah2. marahkan dri sndri yg tak pndai tune . . susah sgt tune pkai dengar tlinge. bli la tuner . . . ok ? salam
amuk
amuk
21 Nov 2012 1:02 am
apsal plak korang kata kord ni tak masuk?? aku main lagu ni sorang2 steady je bunyi dia ngam dengan suara aku?? aku rasa tune gitar korang yg x betol ni beb. cuma ada satu je kesalahan yg dah memang terang lagi bersuluh. part 'Jua Tak Berwajah' tu BUKAN Cm, tapi Gm
Man KaNaN
Man KaNaN
20 Dec 2012 10:59 pm
KacaNg saK nHe !... Gna Gtar KaraN Lgy BesT huhuhu SdaP gy Bnyi Nya ....
Budak Eltop
Budak Eltop
20 Dec 2012 11:02 pm
Yha MeManK KaCaNg JaK nhe !..
caamer
caamer
23 Dec 2012 12:58 am
yaaa....... dlu gua pnah main lagu pki kord Am, Dm, E.... utk yg ni sama je, cume suara nk nyanyi kne tinggi skit.... kalo rse x msuk jgk, bkn tali gitar kne tune, telinga lu org tu yg kne tune. part jua x b'wajah tu mmg gua stuju dgn korg
Kidal Style
Kidal Style
1 Jun 2013 6:17 pm
Gm C#m Kudatang mencarimu D Gm Yang berselindung dalam bayangan Gm C#m Ternyatalah kealpaan D Gm Menjadi duri dalam jiwaku C#m Gm Semakin jauh menyusur matahari C#m D Semakin aku hilang arah tujuku C#m Gm Tidak kusangka yang terang akan suram C#m D Meskipun intan bayangnya Gm Jua tak berwajah Gm C#m Biarpun gelap malam D Gm Mata terpejam hatiku tenang Gm C#m Kekusutan ansur pulang D Gm Bersama bayang siang semalam A# F Baru kutahu ertinya C#m Gm Sakit yang mencengkam dada A# F Malam yang sesepi itu C#m F D Gm Terbuka jalan selebar dunia
Kidal Style
Kidal Style
1 Jun 2013 6:22 pm
smua chordnya btl cuma ada silap sikit je..yg ckp kord x masuk tuu..gitar tak tune kali..bli la guitar tuner ke tau mnta tune tmpat orng pro..salam
zv
zv
12 Aug 2013 5:56 am
dey!!! pasal chord pun nak bertekak ke .
......
......
12 Aug 2013 6:15 am
cube try , Em ,Am, b, Em nada slow. :)

Insert Comment

Name
Email
Website
Message
MalayOLGA - Malaysian Online Guitar Archive
User Name:

Password:


Forgotten Password
Register

Related Links

Sponsors

Advertise Here!

Latest Comments

Recent Visitors

blog counter

View My Stats

Page rendered in 0.5531 seconds