Advertise on this space for USD3 per month. Click here.

Disclaimer

This guitar tabs & chords is the author's own work and represents their interpretation of the song. You may only use this file for private study, scholarship, or research. Please support Malaysia music & entertainment industries and buy original CD and movies.

Def-Gab-C - Pelangi Petang

(List all songs by Def-Gab-C)
submitted by setanmati on 15 Jan 2008 12:00 AM
Total views : 30697

Insert Comment   Show Comments   Show Videos
  • Currently 5.00/5

Rating: 5.0/5 (1 vote cast) Please 'log in' to cast vote.


Standard Tuning



Bm G
Kumeniti awan yang kelabu
A F#m
Kutempuhi lorong yang berliku
G Em
Mencari sinar yang menerangi
F#m
Kegelapanku



Bm G
Kupercaya nanti suatu masa
A F#m
Sang suria kan menyinar jua
G Em
Membawa harapan yang menggunung
F#m Bm
Bersamanya...



Em A
Engkau tiba bagaikan pelangi
Bm G
Tak bercahaya namun kau berseri
Em G
Tapi cukup menghiburkan
F#m
Hati ini



Bm G
Seharian waktu bersamamu
A F#m
Tak terasa saat yang berlalu
G Em
Bagai pelangi petang kau kan pasti
F#m Bm
Pergi jua...

Videos

Video
This song has video associated with it. You need to login to view the video

Advertisement

Tempahan T-Shirt MalayOLGA

Facebook MalayOLGA

Comments

aku ler
aku ler
28 Jan 2008 10:30 pm
this tab sucks! far from the correct one.
speedrider
speedrider
28 Jan 2008 11:10 pm
he's not using tab, he's using chords. submit your correct version la brader.
jalte
jalte
28 Jan 2008 11:27 pm
Biasa la tu speedrider. Masalah orang kita ni ramai yang cakap aja pandai. Padahal sendiri apa pun tak tau.

@aku ler
Buktikan saya salah.
aku ler
aku ler
28 Jan 2008 11:43 pm
hahaha terasa ker .. relax ler .. tak perlu nak bukti apa2 kat sini ... yg terbukti chord nye dah mmg salah .. telinga lu org tak reti nak korek ke? .. ke mmg pekak badak? ... buat apa aku kasi correct version kat korang yg terang2 takde initiatif sendiri .. semua nak free? nak subsidi je .. org macam ko ni lah yg kasi malu "org kita" ... dah le pemalas, mentaliti subsidi! ... pegi mampos la jalte! hahahaha
speedrider
speedrider
28 Jan 2008 11:58 pm
at least setanmati has guts to try his chord. from this database, avid guitar players who is searching their dream chords can try, and 'ALTER' it, (and maybe upload it again for newer revision). That's the point what is MALAYOLGA is all about (I think so). If not, OLGA is not an acronym for ONLINE GUITAR ARCHIVE, I repeat, ARCHIVE.

@aku ler
Kalau engkau tak pekak badak, apa kata engkau register, pastu enkau submit pulak version engkau. Lebih baik dari engkau habiskan masa dari surf masuk sini, pastu bagi komen pulak yang langsung tak membina. Hapaaaara.... Akai letak kat lutut ka?
jalte
jalte
28 Jan 2008 11:59 pm
dah agak dah. kantoi. tong kosong. :)
semilirsakti
semilirsakti
29 Jan 2008 12:10 am
Hem tertarik jugak aku ngan budak @aku ler... nak kata bengap tak berapa tepat, mungkin sengal tapi tak jugak sebab bijak berkata2 tak lebih macam burung kakak tua. Zaman sekarang orang tak rujuk yang bijaksana sekadar pandai berkata2 ULANG sekali lagi PANDAI berkata2! BUKAN BIJAK berkata2. Betui jugak kata speedrider, ada akai letak kat pala lutut... semua nak proof bro! Dah tau ada yang tak kena atau salah juz bagi version yang betul. Kalau ye pun kedekut atau bakhil sangat bagi tips memadai.. common brader.. tak luak ngan bebudi berbahasa. Engko pun kalau tercirit waima sembelit sekalipun usaha utk dapatkan chord kena ingat segala yang baik tetap dari Tuhan. Gua payah respek ngan orang mcm ni atau yang tak ikhlas. Kalau bagus macam manapn sampai jd artis pun kalau perangai haprak mcm nih jangankan nak beli album nak tgk sebelah mata pun aku tak lapaq! Amik jd pengajaran skett...
TakRetiMainGitar
TakRetiMainGitar
29 Jan 2008 1:27 am
u stoopid mutha fuckas!! ur missing the point again dumb ass!! .. aku dah bagi komen membina la tu ! kalau dah SALAH, takkan nak cakap betol pulakkk, bodo! apa punya bengapp korang nih .. takkan chord cam tu ko masih nak cakap betol jugak? cuba explain sket .. kecik takmo mampos ... i dont have to proof to u bunch of stoopid wannabes either .. I can comment on the chords wheneva and whateva I wanna it to be .. if u don't like it, go fark urselves ... i'm not here to contribute anything .. i don't even play the guitar (whaddya think?) .. BUT i'm free to comment! nobody can stop me .. aku akan comment apa yg aku rasa aku nak comment lah!! .. kira lu cabar org kat sini, lu kira lu suda power le? ke kes perasan bagus je sebenarnye? .. jalte - lu ni cam tong taik lah! cakap busuk, tak cakap pon busuk ... nut'n comin out of u is of any value, really! .. org tegor kesilapan sikit, dah kelam kabut ... grow up brader! camne nak maju ... speedrider - cakap melayu je la, english lu pathetic lah bro .. much like ur guitar playing, ahak! *from what i've seen on youtube :))))))) ... semilirsakti - ko akal letak kat bontot ke? Apa kena mengena comment awal aku dengan jadi artis ni semua .. yg ko gelabah berok ni apehal? .. get wit the program brader .... contributor nye takde pulak respon lagi, yg budak2 hingusan ni pulak terkinja2 ... ape2hal pon comment and feedback ni utk contributor .. dia yg berhak to response! korang yg lain takde kena mengena, boleh pegi mampos ....
semilirsakti
semilirsakti
29 Jan 2008 1:37 am
Wakakak... yup! Dia dah tunjuk rupa yang sebenar. Aku tak nak comment ape2! Sebab aku takut dilabekan org bodo sebab melayan seorang bodo kat sini.. keskeskes.... dah la bodo takder budi bahasa lak tu.. opsss sorry terkata.. kikikiki. Err @TakRetiMainGitar.. mungkin ko boleh gunakan gitar kapok tu sendiri hentam kepala lu utk betulkan mana urat lu yang slack! Err gua bagi nasihat jer... terpulang.. ;)
jalte
jalte
29 Jan 2008 9:55 am
kekeke. Angin semacam nampak. Relax adik. Baru nasihat sikit dah nak nangis.
jalte
jalte
29 Jan 2008 9:59 am
Lagi satu lupa nak cakap. Cara paling mudah bila orang tak boleh nak buktikan kemampuan diri (atau sebenarnya memang tak mampu) ialah dengan berkata. "I have nothing to prove" atau "tak perlu nak bukti apa2 kat sini"

Kat dlm internat ni boleh le buat camni. Pasal org tak nampak muka dan tak kenal siapa. Tapi abang nasihat kat luar sana jgn buat gaya2 penakut macam ni. Malu woo.

Buktikan samada anda benar atau salah. Demi maruah anda.
jaIte
jaIte
29 Jan 2008 10:35 am
lembu jalte ngan bahrurazi ni dah bersuara! bila masa ko bersedara ngan aku nak mengaku ABANG ni hoi? hahahaha ko dah cukup umur ke? kalau dah berumur, selalunya berakal, berintelek .. ini takde kerja nak mencabar org lain, nak menegak benang basah lagi! ... kira pandangan lu version yg ada ni betol la yea?? is that ur stand?? so sad .. bodo sombong rupanya ... sedar2 lah diri tu .. kubur dah kata mari .. tak lama lagi nak mampos, sedar diri la sket .. aku tak bongkak riak macam ko! .. kemampuan tak seberapa, bercakap nak gah konon .. ada aku cakap aku mampu ke dalam hal ni semua haa? apa masalah ko? yg di kritik org lain, yg tua bangka bodo macam keldai ni pulak yg terasa .. dah lak tak berbudi bahasa, ada hati nak menasihatkan orang lain ... cermin diri dulu, jgn nak menasihat org lain .. lu sedar tak sape yg start cabar-mencabar org lain kat sini ???? .. it's clear, masalah nye lu tak berkemampuan, tapi berlagak la macam bagus, cabar org sana sini .. hoi lembu, internet boleh la bersuara, kat luar ni dah lama aku kapak je kepala ko tu ... kurang sikit org bodo dalam dunia nih ... lu bagus sgt wa cabar lu bagi version lu lah kat sini .. sanggup tgk wa comment ?? .. ada BERANI??? at least, i've got the guts to admit my shortcomings .. takde lah cakap besar, nak mencabar orang tak tentu pasal! .. aku gerenti penakut dayus cam ko ni tak berani nak bagi version ko ... cakap BESAR ... keldai takde telor!! dah bodoh, sombong pulak .. u either come forward wit ur version or keep ur tail between ur legs la ... and yeah, shove ur gitar kapok up ur ass too!! ...
jalte
jalte
29 Jan 2008 10:51 am
Relax... relax.. ingatkan tuhan.

BTW version saya ada belambak dlm website ni. Pilih mana nak.

PS: Bangga, org sampai guna nick saya utk buat posting. Laku beb.
setanmati
setanmati
29 Jan 2008 11:00 am
elo.. first of all.. thanks to @akuler bagi comment tu... memang aku pun tak tau tab tu betul ke tak... memula aku tengok kat web memang tak start dgn Bm... tapi start dengan Dm... tapi bila aku nak main... dah tak sama tune dgn yang def-gab-c bawak... then yang aku buat... cuma carik intro dia jer.. tak silap aku... kalau telinga aku betul... memang diorang main dgn Bm... yang the rest... aku just turunkan dua note dari tab yang aku dapat kat internet... tapi memang aku perasan bila dengar balik... tune gitar aku tak betul sangat... kesimpulannya... chord nih aku ikut version def-gab-c... dan memang aku tak rasa sama dengan Allahyarham Sudirman tune... tu jer la yang aku leh jawab... kalau ko nak sangat aku jawab... sebab aku tak kisah pun korang nak comment mcm maner... cumanya... bahasa tu... biarlah elok sikit... tak salah kalau ada sedikit budi bahasa...
huzil86
huzil86
29 Jan 2008 2:05 pm
akuler>this tab sucks! far from the correct one huzil86>klo mcm tu bagi la tab version ko plak yg ko rasa betol.. akuler>buat apa aku kasi correct version kat korang yg terang2 takde initiatif sendiri .. huzil86>ala..ckp je la sebenarnye ko tak reti nk buat tab..tak pon ko tak reti men gitar..kan kan?? akuler>i don't even play the guitar (whaddya think?) .. BUT i'm free to comment! nobody can stop me .. huzil86>haa..ngaku pon.. akuler>semua nak free? nak subsidi je .. org macam ko ni lah yg kasi malu "org kita" ... dah le pemalas, mentaliti subsidi! huzil86>abis tu orang mcm ko bagus??ckp pon mencarut2..lagi la wat malu "org kita"..mana budi bahasa wei.. tak salah nk komen..tapi ape salahnye komen membina yg guna bahasa elok sikit..pe ar lu bro..
JalteBabi
JalteBabi
29 Jan 2008 4:52 pm
Setanmati - Well done. Fine explaination. at least, u took the comments in positive light. Shows ur maturity. Nampaklah ada integrity. I can respect that. Baru lah jantan, kalau yg contribute nye tampil ke depan bagi response. Ini ada plak sekelompok ANJING2 kurap melalak tak tentu pasal ... dah lah makhluk hina, asalnya taik, dayus plak tuh (kira brutal lah kalau ada "hamster" site as a website!! Hahahaha !! what a pussy!!) ... jangan salah paham lembu2 sekalian, aku boleh berbudi kepada yg berbahasa .. kalau bahasa yg MEMULAKANNYA dah mencabar dan kurang ajar macam ANJING si JALTE nih, ko jgn ingat aku tak melawan! pantang aku beralah, apatah lagi dengan BANGSAT macam si JALTE nih! kalau dah bukak gelanggang, kena sanggup la pulak turun padang JALTE .. apsal respon pon dah mula pendek2 plak ni? pedas sgt ke?? .. dah tak tahan?? .. takkan pedas sikit dah lintang pukang??!!! ... Geleng kepala aku tgk kebodohan korang nih ... contagious la pulak dah le ignorant, failed to understand the crux of the subject matter, bawak citer basi plak dah. Yg ko copy & paste tu batpe huzil, tu citer basi lah .. kalau dah slow tu, duduk tepi diam2, jgn nak melalak .. kejap lagi masuk *** ko balik ..... Memang malu nak mengaku melayu kalau melayu tu *** macam korang nih - cakap besar, keluar 1-2 sarcasms rasa diri tu dah cukup power, nak intimidate others konon - tapi diri sendiri tu pengecut! ni dah kena batang hidung sendiri, mula lah tergagap-gagap, terkedu-kedu!! yg lain tak melawan kot, tapi hari ni silap orang LAA !! hahahaha ... Aku ulang balik bagi suku sakat gitarists bodoh wannabes kat sini (aku suggest korang baca slow-slow, aku ulang balik SLOW-SLOW, sebab korang ni dah terbukti "slow", otak lembu la katakan). No (1) aku comment pasal chord tu salah, pandangan peribadi aku untuk contributor nye (2) tak semestinya yg salah bagi pandangan aku, aku perlu justify - internet ni free speech brader, I can say whateva I want to say (3) Awal2 lagi aku dah cakap aku tak pandai main guitar, sikit pon tak bongkak mendabik dada, tapi ternyata ada juga melayu kat sini yg bodo sombong .... lain kali buat pengajaran ... jgn masuk campor hal org lain, kalau takde kena mengena ngan ko, paham!!?? kalau tak, teros la terima maki hamun aku ni haaaa .... Ni pon aku baru WARM UP je nih!!! bring it on!!!!!!!!!
jalte
jalte
29 Jan 2008 5:18 pm
Bagus budak ni. So passionate & rajin mengarang. Kalau dapat disalurkan tenaga tu ke arah yang bermanfaat nescaya meningkat lagi kadar produktiviti negara kita esp org melayu ni.

Since both contributor & commenter dah capai kata sepakat, saya taknak komen panjang lagi. Baik dibiarkkan topik lagu ini menjurus kepada perbincangan tentang lagu dan chord itu sendiri dan bukan menjadi medan untuk gaduh-gaduh. Sedih pulak page lagu "Pelangi Petang" yg sedap dan penuh erti ni dipenuhi dengan komentar2 yg tak relevan.

So kepada "aku ler" saya pohon maaf jika cabaran asal saya tu membuat awak marah. Sekiranya awak masih tak puas hati dgn saya boleh email terus ke admin[at]malayolga.name.my . Insyaallah saya akan cuba sebaik mungkin untuk menjernihkan kembali apa 2 yang dah keruh.
NakBuatKawanBukanLawan
NakBuatKawanBukanLawan
29 Jan 2008 5:50 pm
macam ni kan elok! ... awak tu admin .. bawak pembawakan tak senonoh kat website sendiri .. amenda laaa .. treat others how you would like yourself to be treated .. anyway, aku salute org yg berani hulur tangan mintak maaf dulu .. macam aku cakap, aku akan tetap berbahasa kepada yg berbudi! ... so, aku jugak mintak maaf kat ko Jalte .. termasuk lah semua yg lain .. aku harap kita buang semua yg keruh, amik je yg jernih ... aku pon tak sepatutnya berbahasa kesat macam tu .. takde alasan lagi .. mmg salah aku ... aku harap ko delete je lah semua comment2 utk lagu pelangi petang yg dah tertera nih ... kita bukak buku baru ... cool?
jalte
jalte
29 Jan 2008 5:57 pm
nice. barulah rasa lega. :) tq
speedrider
speedrider
29 Jan 2008 9:36 pm
orait. tq brader YangTakderNama. sama la ngan aku.
AkulerSapaLagi
AkulerSapaLagi
30 Jan 2008 4:56 pm
Betoi ka berita Loloq dah meninggal ni beb? .. so sudden .. sayang sungguh .. hilang lagi satu talent kalangan pengiat seni melayu nih ... semoga roh loloq di cucuri rahmat dan ditempatkan bersama org yg beriman dan beramal soleh .. amin. Al-fatehah
jalte
jalte
30 Jan 2008 5:11 pm
Yup, Loloq dah meninggal. Ada dalam Utusan Online. Al-fatihah
asam
asam
11 Mar 2008 10:35 am
Edited by admin:
Mohon maaf saudara asam. Komen anda terpaksa saya padamkan kerana semua pihak sudah setuju agar isu ni tidak dipanjangkan lagi. Apa-apa pun pihak kami amat menghargai keprihatinan anda.

Terima kasih
sayatakretimengitar
sayatakretimengitar
17 Apr 2009 2:56 am
salam... xde guna nk gaduh psl benda ni... nasihat aku.. kalau dah terer, cari sendiri... pd newbie, bleh la tgk kord2 gitar kat web ni... tp xsemuanya btol... pape pon, hearing kena tajam... to setanmati--gitar sudirman n defgabc 2 sama je tune... bkn tune laen2.. tapi key yang dorg pakai 2 laen... key lagu sudirman 2,pakai key Dm... defgabc pakai Bm..papepon,thanks sbb byk ajar dorg...
ReD Rose Guitar
ReD Rose Guitar
17 Apr 2009 12:38 pm
bro.. tak salah kalau ko cube... Good Luck
BudakBaruBelajar
BudakBaruBelajar
26 Apr 2009 9:13 am
aku dh try dh main guna chord ni.. ok la.. tp x la sesedap bunyi yg abg setanmati punya.. ;p
warisankita
warisankita
21 May 2009 4:53 pm
hargailah sumbangan orang lain. kita org merdeka dik, sama satu bangsa. tak perlulah hanya bijak mengkritik namun dalaman hanya kosong. semoga berjaya
yaya
yaya
28 May 2009 11:48 am
mmg salah pon sokong aku lerr..
bear's
bear's
11 Nov 2009 11:37 pm
chord ni tak slah la bro..cuma larikan 2,3 fret je..ikut seseddap rasa la..tengok la atas orang nyanyi plak,die boleh bwak note ape,ni kalau note tinggi,vokalis note rendah kan tak sedap..aku pun tak pandai tapi tadi try larikan 2 3 fret ok la jadinya..x payah gaduh2 ler..x guna pun..buang masa je..
bear's
bear's
11 Nov 2009 11:38 pm
ya saya tak reti main gitar betul..
musang
musang
12 Nov 2009 2:50 pm
rsenye F#m tuka F# je lg ok kot....lg 1 kt 'Tak bercahaya namun kau berseri' tu Bm tuka D...lg masyuk den raso...
wan_deadnote
wan_deadnote
12 Nov 2009 11:37 pm
hmmm...bguih la budak 'tu'..apa nma?..aku ler?@takretimengitar?entah apa nma lgi entah....apa gna bnyk nama...xdak indentiti ke?..mcm mna nk jdi gitarist?...asas menjdi seorang gitarist...perlu ad indentiti tersendiri...bila dh ad indentiti...bru masuk basic dalam kord guitar ke...scales guitar ke...lick guitar ke...ni terus je masuk ikut dan dia...lepas 2...dh la dia nie(aku ler)perasmi komen utk kord lgu nie...bahasa xmncerminkan diri seorang melayu...xbleh ke tgr cara melayu?...nie siap S*** tu apesal?...dh tau slh xbleh ke tulis kord tu blik mcm bro musang....okeylah...tutup bukulah....xmau cerita lebih2....kords 2...ada 2 part slh...(xtaula kot2 hampa nampk lebih)...kat korus 1...msa"tak bercahaya namun kau berseri " 2 bkn G but D....pastu...kord F#m tu btl dh...tpi buangkan Minor...kord btui dia F# major...okey?...sekian....terima kasihhhhhhhhhhhhhhh
wan
wan
17 Aug 2010 6:42 pm
mak korang la!!!!!
avenged7fold
avenged7fold
17 Aug 2010 9:09 pm
hai... apa-apa hal, aku ucapkan selamat berpuasa kt korg semua... terawih jgn lupe... eehehe... aku airni x g sbb ujan... hhuuhuhhu...
ray ban sunglasses
ray ban sunglasses
26 Aug 2014 10:53 am

nternet coach factory outlet is air max infinite. Replica IWC Watches This toms shoes means sac michael kors it ugg soldes is lancel pas cher not birkin bag easy gucci shoes to nfl jerseys capture scarpe hogan your oakley sunglasses outlet target coach bags audience's lancel attention Michael Kors Outlet Online Wallets and ugg australia make ugg a ray bans positive Oakley Scalpel Sunglasses as oakley sunglasses cheap well michael kors outlet as oakley sunglasses lasting louboutin shoes image oakley sunglasses outlet on Replica Breitling Watches their tiffanys minds. louboutin outlet The prada handbags company's uggs boots goodwill, bottes ugg pas cher the the north face message jordan retro it mcm handbags wants louboutin to raybans convey coach outlet and Replica Cartier Watches its nike free run professionalism michael kors handbags remains Oakley Batwolf Sunglasses at cheap oakley sunglasses stake sac hermes if bridesmaid dresses the red bottom shoes reader's Michael Kors Outlet Online Totes 'information canada goose demand' ray ban sunglasses is ralph lauren polo not salvatore ferragamo met. nike air max This air max is michael kors a p90x factor montre femme which karen millen uk needs Replica Bvlgari Watches to louboutin be hermes belt used canada goose jackets to montre pas cher make michael kors pas cher them michael kors outlet online sale even Michael Kors Outlet Online Accessories consider Replica Rado Watches your jimmy choo product mulberry uk or Ray ban Sunglasses Shop By Model service. converse shoes Therefore, polo outlet the tory burch outlet services christian louboutin shoes of nike air max a rolex watches web ray ban content coach purses writer cheap oakley sunglasses can Replica Petek Phillipe Watches make insanity all mulberry handbags the louis vuitton difference.

A ralph lauren outlet online web Ray ban Sunglasses Lens Types content celine handbags writer montblanc scrutinizes Michael Kors Outlet Online Hot the louboutin outlet company's beats headphones target ray ban uk audience coach factory outlet and ralph lauren outlet ‘sketches' tiffany and co the vans pas cher website chaussure louboutin by canada goose jackets writing ralph lauren outlet online unique Oakley Jupiter Squared and louboutin shoes interesting oakley outlet content. ray-ban The nike roshe experience ugg outlet of air max the ugg boots writer kate spade in bottega veneta website louis vuitton outlet online copy-writing true religion also burberry outlet counts, coach handbags with uggs boots a Oakley Juliet Sunglasses pinch abercrombie fitch of louis vuitton purses quick hermes birkin thinking ray ban sunglasses and longchamp handbags analyzing valentino shoes techniques. true religion outlet He hollister pas cher must michael kors bags be louis vuitton bags able air max to ray ban sunglasses keep ferragamo shoes the juicy couture reader longchamp hooked ray ban outlet from ugg australia the ralph lauren outlet start nike air max till coach outlet the louboutin end. mulberry outlet If Oakley M Frame Sunglasses the Michael Kors Outlet Online Satchels audience true religion jeans gets reebok skyscape bored, uggs outlet they wedding dresses 2014 might longchamp skip jimmy choo outlet to rayban your nike air max competitor's tory burch shoes website. vans Hence, longchamp bags it moncler is ugg outlet crucial cheap sunglasses that longchamp pas cher you oakley vault pay beach wedding dresses attention converse outlet to abercrombie and fitch the michael kors quality ralph lauren uk of Replica Audemars Piguet the oakley vault writing sac longchamp as christian louboutin outlet well michael kors uk as uggs on sale keep Oakley Polarized Sunglasses the air max pas cher website michael kors updated balance shoes with Oakley Commit Sunglasses the moncler outlet latest uggs information.

The mont blanc pens use supra shoes of coach factory keywords ugg boots clearance is prada handbags the hollister most michael kors important Michael Kors Outlet Online New parameter abercrombie to ray bans be gucci outlet online kept rosh run in jordan shoes mind gucci handbags while Oakley Asian Fit Sunglasses writing Ray ban Sunglasses Frame Types content. ugg boots The nike outlet content jordan 11 should oakley sunglasses cheap also abercrombie kids be hollister devoid air jordan of rayban any Replica Tag Heuer Watches grammatical the north face errors air max so Michael Kors Outlet Online Value Spree that marc jacobs your evening dresses website chanel handbags looks michael kors handbags professional michael kors purses and nike store classy. canada goose Simple michael kors and hogan user-friendly timberland pas cher writing juicy couture outlet is sac louis vuitton always abercrombie welcome. Oakley Sunglasses 2013 The nike shoes goal oakley sunglasses cheap is burberry outlet online to chi flat iron gain oakley sunglasses the Oakley Flak Jacket Sunglasses readers' burberry pas cher trust polo shirts and air jordan pas cher ultimately gucci form sac lancel a michael kors relationship herve leger with michael kors them. cheap oakley sunglasses The uggs outlet bottom air max line ugg pas cher is louis vuitton handbags the michael kors outlet online website ugg boots uk should tn pas cher be ray ban beneficial Michael Kors Outlet Online Shoulder Bags to polo ralph lauren pas cher the cheap wedding dresses readers. hollister uk

ralph lauren nike free polo ralph lauren outlet Ray ban Sunglasses Eyeglasses prom dresses 2014 abercrombie and oakley outlet ghd Oakley Eyepatch 2 Sunglasses karen millen polo ralph lauren Michael Kors Outlet Online Drawstring Bags ray ban sunglasses outlet canada goose outlet ray ban tory burch outlet online oakley pas cher ralph lauren outlet prada outlet homecoming dresses kate spade outlet online ugg australia longchamp outlet online louis vuitton handbags ugg Replica Hublot Watches Michael Kors Outlet Online Clutches sac burberry michael kors outlet online sale ferragamo outlet replica watches hermes Oakley Half Jacket Sunglasses canada goose outlet Replica Panerai Watches ralph lauren toms outlet ray ban outlet bottes ugg prada shoes louboutin pas cher canada goose christian louboutin shoes RayBan Sunglasses 2014 New gucci outlet lululemon canada nike free run burberry factory outlet lululemon true religion true religion outlet yoga pants Oakley Radar Range Sunglasses abercrombie true religion outlet Oakley Oil Rig Sunglasses hermes birkin bag longchamp outlet jimmy choo shoes Oakley Crankcase Sunglass polo outlet abercrombie and fitch michael kors outlet online nike air max louis vuitton bags hermes pas cher prom dresses michael kors outlet cheap michael kors tory burch handbags ralph lauren polo prada outlet louis vuitton moncler chanel bags Oakley Monster Dog Sunglasses cheap oakley ugg boots Oakley Gascan Sunglasses jordan pas cher michael kors bags sac longchamp pas cher air jordan roshe run pas cher nike roshe run cheap sunglasses louboutin oakley vault ray ban pas cher uggs Replica Rolex Watches reebok outlet abercrombie and fitch Oakley C Six Sunglasses michael kors canada ugg boots clearance oakley sunglasses oakley sunglasses outlet mulberry bags hogan outlet oakley outlet nike air max oakley free run Replica Chopard Watches Oakley Antix Sunglasses prada shoes Ray ban Sunglasses Collections louis vuitton outlet north face jackets supra for sale michael kors handbags gucci belts polo ralph lauren new balance polo ralph lauren outlet online hogan sito ufficiale Oakley Multilens Sunglasses michael kors outlet online lululemon outlet mulberry hollister france nike free pas cher soccer jerseys asics Michael Kors Outlet Online Hobo louis vuitton pas cher new balance shoes raybans michael kors outlet online sale borse louis vuitton louis vuitton tory burch polo ralph lauren outlet online ray-ban ray ban mont blanc nike free run discount oakley sunglasses Other Oakley Sunglasses new balance outlet burberry polo shirts soccer shoes kate spade outlet michael kors handbags clearance Oakley Half Straight Jaquetas Oakley Frogskin Sunglasses uggs on sale tiffany's New Oakley Sunglasses louis vuitton canada goose Oakley Fuel Cell Sunglasses ray ban sunglasses outlet Replica Montblanc Watches burberry handbags Oakley Sunglasses 2014 New north face jackets michael kors outlet coach outlet store reebok shoes nike free polo ralph lauren outlet nike factory nike free roshe run Oakley Holbrook Sunglasses ray bans ugg uk oakley jerseys nike factory outlet ralph lauren michael kors handbags montre homme north face outlet michael kors outlet nike free run pas cher Oakley Jawbone Sunglasses coach outlet store online michael kors handbags beats by dre timberland polo ralph lauren air max pas cher north face outlet louis vuitton uk burberry hermes handbags rayban cheap sunglasses prada outlet online Replica Omega Watches wedding dresses converse ray ban moncler Michael Kors Outlet Online Crossbody Bags ralph lauren pas cher toms shoes outlet Oakley EK Signature Eyewear polo ralph lauren outlet

Insert Comment

Name
Email
Website
Message
MalayOLGA - Malaysian Online Guitar Archive
User Name:

Password:


Forgotten Password
Register

Related Links

Sponsors

Advertise Here!

Latest Comments

Recent Visitors

blog counter

View My Stats

Page rendered in 0.6491 seconds