Advertise on this space for USD3 per month. Click here.

Disclaimer

This guitar tabs & chords is the author's own work and represents their interpretation of the song. You may only use this file for private study, scholarship, or research. Please support Malaysia music & entertainment industries and buy original CD and movies.

Slash - Taman Astakona

(List all songs by Slash)
submitted by speedrider on 21 Jan 2008 12:00 AM
Total views : 46391

Insert Comment   Show Comments   Show Videos
  • Currently 5.00/5

Rating: 5.0/5 (1 vote cast) Please 'log in' to cast vote.


Am               Dm
Umpama mimpi ku kecap kenangan
E               Am
Taman permainan masa kecil dulu
Am      
Sisip senyum mu
Kemanisan tanpa gula
Meninggalkan seribu keresahan

Am                Dm
Kala gerimis menitis di hati
E               Am
Kenangan lenyap tanpa sedar
A
Mungkinkah ada lagi
Dm
Saat saat indah itu

Agar dapat kita bersama lagi

( bridge )

G
Dalam kelam engkau datang
Am
Memujuk hati yang sepi
E                                Am
Dalam terang engkau hilang entah ke mana
G
Andai kata hanya mimpi
Dm
Mengusik kenangan silam
F                            E
Mengapa hangat tangan mu ku terasa

( korus )
Am                     Dm
Namamu kuukir di pohon di tepi taman
E                            Am
Sebagai hiasan lambang cinta yang terlarang
Am                       Dm
Semoga kau terlihat tika melintasi taman
E                       Am
Sebagai tanda percintaan abadi


Am
Ataupun pada malam
Dm
Namun nan cahaya purnama 

menyuluh Ukiran yang memanggil sejuta seri
Yang menghias taman ini
Penuh dengan cahaya misteri
Kekosongan hingga ia Kesepian

Harumnya mawar menyulam asmara
Harum cempaka kesayuan
Di taman astakona yang tiba-tiba menyepi
Mungkinkah akan begini selamanya

( ulang bridge dan korus )
Gunakan chord yang yang sama.

Videos

Video
This song has video associated with it. You need to login to view the video

Advertisement

Tempahan T-Shirt MalayOLGA

Facebook MalayOLGA

Comments

semilirsakti
semilirsakti
26 Jan 2008 9:07 am
Salam bro Speedrider, Minta tolong checkkan chord Taman Astakona yang dah di oter dari chord asal yang ko bagi. Ngam tak? Lagu nih antara top 10 tagu yang aku paling minat cukup mengimbau kenangan. Sayang aku tak reti nak create chord lagu nih dah lama aku cari chord and finally.. then untuk ni aku juz tambah atau tukar yang mana aku rasa ok. Untuk pengetahuan aku gunakan Keyboard sebab aku tak reti main gitar :p anyway Thanks soo much upload the video and chord. Ni chord yag aku oter, cuba tgk ok tak?
TAMAN ASTAKONA - SLASH
===================

Am                                  Dm
Umpama mimpi ku kecap kenangan
            E               Am
Taman permainan masa kecil dulu
         F     
Sisip senyum mu
          Dm
Kemanisan tanpa gula
E                    E7                  E
Meninggalkan seribu keresahan

Am                Dm
Kala gerimis menitis di hati
          E                       Am
Kenangan lenyap tanpa sedar
                F
Mungkinkah ada lagi
            Dm
Saat saat indah itu
E          Am 
Agar dapat kita bersama lagi

( bridge )

            G
Dalam kelam engkau datang
              Am
Memujuk hati yang sepi
E                                                       Am
Dalam terang engkau hilang entah ke mana
              G
Andai kata hanya mimpi
               Dm
Mengusik kenangan silam
               F                                    E
Mengapa hangat tangan mu ku terasa

( korus )

        Am                           Dm
Namamu kuukir di pohon di tepi taman
           G                 Am
Sebagai hiasan lambang cinta yang terlarang
             F                       Dm
Semoga kau terlihat tika melintasi taman
              E              E7        E
Sebagai tanda percintaan abadi


        Am
Ataupun pada malam
               Dm
Naungan cahaya purnama 
             G    Am      
menyuluh Ukiran yang memanggil sejuta seri
      F
Yang menghias taman ini
 Dm
Penuh dengan cahaya misteri
 E                    Am
Kekosongan hingga ia Kesepian


          Am   Dm
Harumnya mawar menyulam asmara
            E    Am
Harum cempaka kesayuan
            F                              Dm
Di taman astakona yang tiba-tiba menyepi
                E  Am
Mungkinkah akan begini selamanya

( ulang bridge dan korus )
P/s; Alamak apsal lari lak chord dia dalam nih... apapn thanks! - semilirsakti -
jalte
jalte
26 Jan 2008 9:30 am
Okes, dah betulkan
speedrider
speedrider
26 Jan 2008 9:35 am
owh, berkenaan dengan kord tu, ok je tu bro yang ko alter tu. Sebenarnya, chord ni ikut orang.. Maksudnya bila kita main ikut chord, kadang-kadang tak masuk dengan suara kita sebab key suara kita lain, jadi sebagai alternatif, kita pakai chord lain pulak... Hehehe, untuk chord version aku tu, sebenarnya malam tu aku cari chord yang agak-agak masuk dengan suara aku jerk. Tapi tqvm bro, at least kita dah ada variety untuk chord tu. terima kasih...
semilirsakti
semilirsakti
26 Jan 2008 11:14 am
Oic macam tu.. ye tak ye jugak. Thats why la naper dalam variation chord sampai ada 2,3 inversion. Thanks for the info! :) Hehehe .. buleh request lagu tak? Nak sangat chord lagu SPRING - CEMPAKA DIREMBULAN. Sesape yang tau buat serba sket lagu nih nanti aku sambung oter. Aku ada masalah nak tau kat mana mula. Tapi kalau dah ada sedikit sebanyak chord tu aku cuba completekan mana boleh. Thank you!
jalte
jalte
26 Jan 2008 5:25 pm
Cempaka di rembulan insyaallah mlm ni saya buat, kalau ada masa & org lain tak buat dulu.
semilirsakti
semilirsakti
27 Jan 2008 12:19 am
Orait jalte, thank you vr much. Jasa mu dikenang bro!!!!!
speedrider
speedrider
27 Jan 2008 2:58 am
jalte, upload sekali version ngko bro. Yang version aku rasa macam ada yang tak kena sikit.. http://malayolga.name.my/song/show/293/
tempoyax86
tempoyax86
6 Sep 2008 5:47 pm
..gua mg mnat lg ni glenya..skang br jmp chord nk cr xreti..sempoi..
aznor
aznor
14 Sep 2008 3:20 pm
hye/////
otai_kidal
otai_kidal
15 Sep 2008 9:41 am
aku mmng minat ngan kumpulan slash ni..selalu aku dengar lagu nyer dari dulu sampai skrg..apa pun bro..caya lu !! menghidupkan semula nostalgia lagu rock kapak... HIDUP ROCK KANGKANG !!!
zul
zul
12 Nov 2008 9:31 am
lagu ni masyuk woo layan seblom tido..da la solo outro dia sebijik macam lagu hotel california..hehe
iera
iera
27 Dec 2008 10:38 am
lagu nie cye ske sngat2...........cye akan rse happy bile dgar lgu nie wlaupun time tu ngah marah kat seseoran tau.............masyuk!!!!!!
rocker_gitar
rocker_gitar
28 Dec 2008 3:51 pm
aku nak cari seseorang awek.. tak kire lah dia tu cam ner sekali pon yang penting dia baik n iklas tu jer.. sesape yang ber minat leh hubungi aku di talian 999 hehe gurau je.. leh buka myspace aku man_grunge18@yahoo.com.my n boleh email sekali k
kid search
kid search
19 Feb 2009 3:02 pm
Am Dm Umpama mimpi ku kecap kenangan E Am Taman permainan masa kecil dulu F Sisip senyum mu Dm Kemanisan tanpa gula E E7 E Meninggalkan seribu keresahan Am Dm Kala gerimis menitis di hati E Am Kenangan lenyap tanpa sedar F Mungkinkah ada lagi Dm Saat saat indah itu E Am Agar dapat kita bersama lagi ( bridge ) G Dalam kelam engkau datang Am Memujuk hati yang sepi E Am Dalam terang engkau hilang entah ke mana G Andai kata hanya mimpi Dm Mengusik kenangan silam F E Mengapa hangat tangan mu ku terasa ( korus ) Am Dm Namamu kuukir di pohon di tepi taman G Am Sebagai hiasan lambang cinta yang terlarang F Dm Semoga kau terlihat tika melintasi taman E E7 E Sebagai tanda percintaan abadi Am Ataupun pada malam Dm Naungan cahaya purnama G Am menyuluh Ukiran yang memanggil sejuta seri F Yang menghias taman ini Dm Penuh dengan cahaya misteri E Am Kekosongan hingga ia Kesepian Am Dm Harumnya mawar menyulam asmara E Am Harum cempaka kesayuan F Dm Di taman astakona yang tiba-tiba menyepi E Am Mungkinkah akan begini selamanya
Behtash
Behtash
20 Feb 2009 9:57 am
Lagu ni memang mengimbau kenangan zaman sekolah gua remaja dulu..(1996), memang nak menangislaa bila dengar balik.. teringat gua kat 'seseorang' yg sampai skang gua x dpt nak jumpa.......=(
Haikal89
Haikal89
27 Feb 2009 9:43 am
yg atas tu asl x letak kod.. bukannya lirik.. mudah jerk f dm e... xkisah la chod betul ke x.. aslkan penuh...
hisyam
hisyam
20 Apr 2009 7:20 pm
bro,chord yang kedua tu dh hampir tepat cuma 2 part lu kena ubah sbb part tu key tinggi: 1: G Am Sebagai hiasan lambang cinta yang terlarang sepatutnya: G C Sebagai hiasan lambang cinta yang terlarang 2. G Am menyuluh Ukiran yang memanggil sejuta seri sepatutnya: G C menyuluh Ukiran yang memanggil sejuta seri try main tgk,msti rasa janggal kalau guna Am TQ bro
paan
paan
13 Jan 2010 12:05 am
aku rsa ok la 2.... aku dah try men .. ok ar2
fahmi
fahmi
6 Feb 2014 11:34 am
bro2 smua,nk request chord lgu spring-sepi tanpa cinta boleh tak.

Insert Comment

Name
Email
Website
Message
MalayOLGA - Malaysian Online Guitar Archive
User Name:

Password:


Forgotten Password
Register

Related Links

Sponsors

Advertise Here!

Latest Comments

Recent Visitors

blog counter

View My Stats

Page rendered in 0.6405 seconds