Sentap2 Tudung
Advertise on this space for USD3 per month. Click here.

Disclaimer

This guitar tabs & chords is the author's own work and represents their interpretation of the song. You may only use this file for private study, scholarship, or research. Please support Malaysia music & entertainment industries and buy original CD and movies.

Yuna - Dan Sebenarnya

(List all songs by Yuna)
submitted by fromhell on 9 Mar 2009 12:00 AM
Total views : 60416

Insert Comment   Show Comments
  • Currently 5.00/5

Rating: 5.0/5 (2 votes cast) Please 'log in' to cast vote.


(Intro)

Cm Bb  x2

      Cm
Oh bulan
               Bb
Enggan melayan diriku lagi
    Cm
Pabila
Bb
Air mata membasahi pipi
Cm
Dan lagu-lagu di radio
            Dm
seolah olah memerli aku
 C#m Cm
Pabila
                 Bb
Kau bersama yang lain

(Chorus)

       Cm
Adakah perasaan benci ini 
           Dm
Sebenarnya cinta
   C#m Cm
Yang masih
              Gm  G
Bersemadi untukmu
           Cm
Dan sebenarnya ku mengharapkan
          Dm
Disebalik senyumanmu itu
  C#m Cm
Kau juga
         Bb
Merindui aku


      Cm
Ku enggan
             Bb
Berpura-pura ku bahagia
      Cm
Ku enggan
                    Bb
Melihat kau bersama si dia
       Cm
Oh ku akui cemburu
          Dm
Mula menular dalam diri
 C#m Cm
Pabila
                 Bb
Kau bersama yang lain


(ulang chorus)


Gm               Cm
Pabila kau merenung matanya
     Dm
Ku rebah
          Cm
Jatuh ke bumi
Gm                  Cm
Disaat kau benar benar mahu pergi
     Dm                   Cm
Seperti ku bernafas dalam air


(ulang chorus)


Cm
Dan sebenarnya
Dm
Dan sebenarnya
Cm     Bb
Aku rindu
Cm
Dan sebenarnya
Dm
Dan sebenarnya
Cm     Bb
Aku tak mampu

Tanpa mu....

Videos

Advertisement

Tempahan T-Shirt MalayOLGA

Facebook MalayOLGA

Comments

Haikal89
Haikal89
14 Mar 2009 4:11 pm
wahh best lor... lagu2 yuna best sgt.. muah kat kak yuna.. ty fromhell good luck
aRa_cuTe90
aRa_cuTe90
24 Mar 2009 3:57 pm
weyh rugi sapew yg x amek k0rd ni... huhuhuhuhu(gelak sinchan) bes uuuuuuu..... 2 yuna kim salam kan kite kat bobo cute... sape nk knal ngan bobo g kat bo-bedroom senctuary....
capOt
capOt
28 Mar 2009 9:04 am
aku ase part chorus bersemadi untukmu tu pkai kord Gm lg msuk
cmah
cmah
1 Apr 2009 4:11 pm
tq coz kasi kord utk lagu ni....mmg aku minat lagu ni...love yuna...
girlz
girlz
3 Apr 2009 1:33 pm
suke dger lagu Dan sebenarya ne... sgt cool n comell go2 muzic malaysia
ee
ee
4 Apr 2009 12:26 am
Great song, music, style,voice and guitar melody.. superb babes... love it! all the best! Succes! Succes! janji jgn sombong n ketwat yer dik. LOve u Muah!
smile
smile
4 Apr 2009 9:23 am
best lerrrr lagu dan sebenarnya...best kalau main dgn gitar.....you are so besttttttt.......
- iekA-
-			iekA-
5 Apr 2009 4:14 pm
wt a bsh sOng evA.. sO Swtz lUck uUh! i lOved all yUna sOngs n ply guitr like hEr alsO.. Hu3x.. yUna u r a sUperb! :-)
behtash
behtash
8 Apr 2009 5:35 pm
Yuna... Saya Sayang Kamu =}
wanel
wanel
17 Apr 2009 9:45 pm
aku ase part chorus bersemadi untukmu tu pkai kord Gm lg msuk yup aku pun.. aku try Gm, Cm dan G7...cepat2 utk part tu...dh hampir sket tu...try la kombo lain, aku x dpt2 lg yg tepat
komeng
komeng
24 Apr 2009 12:01 pm
C#m tu jadi C# je baru kene
fromhell
fromhell
24 Apr 2009 5:15 pm
yeke..aku rase mcm xkene je..lgpon pakai c#m lg senang
abg foo
abg foo
25 Apr 2009 10:58 am
gud luck yuna semoga success....hehehe....
komeng
komeng
26 Apr 2009 11:35 pm
ye la..baru ade turun naik bunyi dia.
yuna yuna
yuna			yuna
27 Apr 2009 8:29 pm
tahniah sebab suka lagu ni
syud_9ii
syud_9ii
2 May 2009 3:26 pm
lagu yuna mmg best .. skrg nk kate bosan pown ye jgk coz 1 hari x terkira lagu yuna ne diputarkn di radio...
Putra_Prince
Putra_Prince
27 May 2009 3:23 pm
Congrates Yuna..mmg unik lagu ni. Tapi cabarannya lagu ke-dua nanti la..
Putra_Prince
Putra_Prince
27 May 2009 3:24 pm
Yang hampehnya, ada lak org nyanyi dalam reality show..dah jadi lagu asli la pulak...
QUEEN COMIC
QUEEN COMIC
28 May 2009 11:19 am
YOU ARE THE BEST IN THE WORLD.HOPE YOU CAN COME TO TERENGGANU AND SEE ME.
miss sara
miss sara
28 May 2009 1:20 pm
lagu ni memang best arh... harap lagu akn dtg ttp mcm ni ada ummmp... imej bertudung,bagus sangat la ngan nyanyi lagu ni ada style la...gudluck...dtg ganu erk...
din
din
30 May 2009 2:50 pm
btoi ka kod tu...
FT17 FT17
FT17				FT17
17 Jun 2009 2:21 pm
cam tak betol je kord tu...
fromhell
fromhell
18 Jun 2009 2:46 pm
da ikut yuna da tu..xkan nak kate yuna main salah kot
awie
awie
21 Jun 2009 6:14 pm
aku tak tau sgt pasal code..tapi keycode G leh pakai masa kat chorus.."dan sebenarnya getar ini..lalalalal"...
ezee
ezee
22 Jun 2009 2:52 am
aku ada versi kod yg hampir2 sama...
jeb_art
jeb_art
24 Jun 2009 8:09 pm
aku rase ader kene tambah kord sikit kot .. kat bahagian Gm G "Bersemadi untukmu" Cm "Dan sebenarnya" Dm Dm - C#m - Cm "Dan sebenarnya" Cm Bb "Aku rindu" Aku rase la .. heheh kalo salah tolong betolkan
MuG JuG
MuG JuG
27 Jun 2009 11:40 am
Salam.. kepada otai2 tolonglh cari kord gitar kumpulan Sera - Di badai asmara
din_akustik
din_akustik
8 Jul 2009 5:30 pm
btoi ker kod 2
wiwi
wiwi
9 Jul 2009 3:50 pm
o0o0lllaaa.....
patrica
patrica
15 Jul 2009 1:01 pm
dah lme ak nk cari cord dan sebenarnya
tulang
tulang
20 Jul 2009 12:14 am
cune korg try dr awl kod ni c#m,B, lg masuk giler ak rase.
fromhell
fromhell
20 Jul 2009 6:03 pm
bule jugak nak start ngn C#m.. tp aku tgk yuna main start ngn Cm.. tu yg letak Cm kat sini.. tp kalo nk ubah2 pun bole jugak.. ikut selera org yg main la..ni just guide line jek ;)
sub112
sub112
28 Jul 2009 6:50 pm
chord ni dah betul cuma satu je yang tertinggal kat sini tambah G selepas Gm tang "..bersemadi untukmu.." (refer to jeb_art) nak start kat mane2 pitch pun bole just naik turunkan sendiri chord tu ikut tune gitar korang (dari Cm kepada Dm or something) (rasanya tune gitar user ni memang dah betul, sebab tu dia mula dari Cm - kalau korang rasa tune ni macam lari, study balik camne nak tune gitar ok)
Hamba-Allah
Hamba-Allah
11 Aug 2009 7:42 pm
Ellow Pakoa2 gitaris sume tul ka kod lagu nei.. kalo ade yg salah sikit kat atas tu tolong la betul kan kat atas tu..x pon buat 1 page lagi kod lagu yuna yang tul2 bunyi die... sebab aku memang minat lagu nei....nak bljar sgt2 nei... pelesss...
Hamba-Allah
Hamba-Allah
11 Aug 2009 8:01 pm
dan lagi 1 kalo korang x keberatan letak la 1 video akustik lagu nei..karang seng la org nak main lagu nei... pelesss...
fromhell
fromhell
11 Aug 2009 9:32 pm
wahai incik hamba Allah..sbelum ko tanye kord ni betul ke tak, ko bace la dulu komen2 yg ade ni..baru bole nilai..dan kord ni da di updatekan mengikut komen otai2 kat sini..pasal video plak kene mintak org lain la sbb webcam aku video dier slow plak huhu;)
ayumz punkz Alive
ayumz punkz Alive
5 Sep 2009 6:32 pm
bezzzzzzzzzzzzz..deep feel when yuna sing.he3
Pz3e
Pz3e
5 Sep 2009 9:15 pm
!-----------------|--------------|--------------! | Intermediate | Novice | Noob | |-----------------|--------------|--------------| | Cm/G - 335543 | Cm - x35543 | Cm - xx5543 | | Bb maj - 113331 | Bb - x13331 | Bb - xx3331 | | Dm/A - 557765 | Dm - x57765 | Dm - xx7765 | | C#m/G# - 446654 | C#m - x46654 | C#m - xx6654 | | Gm - 355333 | Gm - 355333 | Gm - 355333 | !-----------------|--------------!--------------! sesapa yang x tau nak petik kod lagu nei leh la tgk bende ni dari yang org pro ke yang nubis....
death_mascara
death_mascara
3 Oct 2009 3:43 pm
sape taw intro n solo dia?tlg send kt aku....
Xero7
Xero7
25 Feb 2010 3:25 pm
Mantap..mantap
altyra
altyra
11 Mar 2010 9:37 am
BtoL e chOrd nieh... Mcm xbtOL jee... Petik2 jp g byi len puLak... mmMMMMmmmmMMMMmmmmMMMMM....
altira
altira
12 Mar 2010 4:12 pm
btol la tuh
hazek
hazek
13 Mar 2010 4:48 pm
betol la ni.. ari tu aku mintak kat yuna chord ni... die post kt ms aku .. same laa.
no name
no name
14 Mar 2010 3:07 pm
haha... blagak
aku_budak
aku_budak
26 Aug 2010 1:25 pm
kalau ade tab solo best gak.....
aisyah
aisyah
12 Feb 2011 9:28 pm
mana boleh kalau tak solat tau nanti dosa besah nanti
zul
zul
5 Apr 2011 10:26 am
kalau chords tu ada 7th ke mM9th lagi sedap, kat NY nanti Yuna akan kenal mereka2 yang biasa dengan Chords macam tu...
mayieh
mayieh
18 Apr 2011 7:33 pm
best ler.....i like this song........
dadu
dadu
8 Dec 2012 4:47 pm
bodo
saddam
saddam
8 Dec 2012 4:48 pm
lov u yuna

Insert Comment

Name
Email
Website
Message
MalayOLGA - Malaysian Online Guitar Archive
User Name:

Password:


Forgotten Password
Register

Related Links

Sponsors

Advertise Here!

Latest Comments

Recent Visitors

blog counter

View My Stats

Page rendered in 0.6182 seconds